- 1,8 kg pardikoibi
- 50 g meresoola
- 0,5 kg jõhvikaid
- 26 g küüslauku
- 5 g musta pipart
- 7 g ingverijuurt
- 22 g palsamiäädikat
- 100 g sellerit
- 100 g sibulat
- 100 g vahtrasiirupit
- 200 g õunamahla
- 10 g värsket ingverit
- küpsetamiseks 1 kg hanerasva
Marinaad
Püreesta kõik koostisained peale pardikoibade ja hanerasva ühtlaseks massiks. Aseta pardikoivad segusse ja marineeri 2 päeva.
Pliidil sulatatud hanerasv vala marinaadist väljavõetud pardikoibadele. Professionaalses köögis küpsetatakse seda öö läbi, kuni part on hästi pehme ja liha tuleb kontide küljest lahti. Kodustes tingimustes piisab ka 3 tundi küpsetamist 150 kraadi juures.
Serveerimiseks on kaks varianti: kui kohe ei serveeri, siis küpseta pardikoivad valmis, jahuta ning järgmisel päeval enne serveerimist grilli ahjus krõbedaks.
Peedikaste
- 30 g sibulat
- 30 g porgandit
- 30 g rohelist sellerit
- 35 g võid
- tüümiani, loorberit (eemalda loorberileht , kui kaste on valmis)
- 0,5 l kanapuljongit
- 1 l peedimahla
Paku pardi-confit’i juurde noori keedetud kartuleid, lisandina sobib ka hapukapsas ja marineeritud kõrvits.