Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 sidruni riivitud koor
0,75 dl kartulijahu
0,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
150g toasooja võid
2,25 dl tuhksuhkrut
1 sidruni riivitud koor
0,5 sidruni mahl
Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata 30x40 (ehk tavaline) ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja sega veel paar sekundit. Lisa õrnalt segu keerates sidrunikoor ja munakollased. Ära rohkem vahusta.
Sega omavahel kartlijahu, jahu ja küpsetuspulber. Sõelu see munasegusse ja keera õrnalt taignasse.
Vala segu küpsetuspaberile ja levita ühtlaselt laiali. Jäta plaadi servad vabaks. Kõpseta ahju alt teisel siinil 7,5 minutit. Võta ahjust välja ja lase veidi jahtuda.
Pane puhas küpsetuspaber lauale ja puista üle suhkruga. Kummuta biskviit tagurpidi paberile ja eemalda ahjust tulnud küpsetuspaber. See tuleb paremini lahti, kui see pritsida veega niiskeks.
Valmista täidis. Sega kõik ained ühtlaseks kreemiks. Kata sellega biskviit ühtlaselt ja rulli kook kokku.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar