800 g - 1 kg veiseliha (parim on sisefilee, mille keskmise osa võiks jätta steikideks)
(200 g suitsupeekonit)
1 pudel punast veini (seekord kasutasin Chile, Cabernet Sauvignon, Merlot "Tarapaca")
4 küüslauguküünt
200 g (šalott)sibulaid
1 tops tomatipastat
3–4 porgandit
2 loorberilehte
200 g šampinjone (sobivad ka muud seened, nt külmutatud puravikud, kukeseened vm)
2 sl Provence’i või Prantsuse ürdisegu (või kuivatatud tüümiani, rosmariini ja peterselli)
soola, purustatud musta terapipart
praadimiseks õli ja võid
värsket peterselli
Lõika liha suurteks kuubikuteks ja pruunista pannil õlis korralikult. Aseta pruunistatud lihatükid koos praevedelikuga paksupõhjalisse haudepotti. Lõika peekon ribadeks, pruunista samal pannil ja lisa koos praemahladega potti liha juurde. Seejärel lisa suurelt tükeldatud ning pannil võis kuumutatud sibulad, küüslauk, seened ja porgandid. Kata liha veiniga ja lisa tomatipasta ja maitseained. Hauta160-kraadises ahjus 3 tundi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar