Põhi:4 dl jahu
0,75 tl soola
175 g võid
3 sl
vett
Kate:1 suurem sibul
300 g
sinki
3 muna
1 dl vahukoort
soola,
pipart
3 dl riivjuustu
Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Teisi täidisevariante:
peekon, rullkõrvits, sibul, riivjuust, hapukoorega
nõrutatud tuunikalakonserv, tomat, riivjuust
spargel, suitsulõhe, riivjuust
spargelkapsas, lillkapsas, sink, riivjuust
spinat (hauta sibulaga läbi), küüslauk (lisa munasegusse), feta
porru, erinevad juustud
rullkõrvits, baklažaan, paprika, riivjuust
tomat, oliivid, värsked vahemere ürdid (tüümian, rosmariin), feta
naat/nõges/spinat, kodujuust, peekon
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar