3/10/2010

Stjuup ehk ameerika pajaroog

Paksem kui "soup" ja vedelam kui "stew" ehk eestipäraselt stjuup.

Eriti lihtne ja kiire

Kogused vabalt valitavad. Minu kogustega jagus toitu kaheks päevaks kogu perele.

8 suurt sardelli või grillvorsti
2 maisitõlvikut (või 2 purkki mais vees)
700 g kartuleid (minul oli 2 kotti sügavkülma pariisikartuleid)
punt lehtselleri pikki, rohelisi varsi, 4-6 tk
5 dl kanapuljongit
1 purk purustatud tomateid
2 suurt mugulsibulat
(kooritud sügavkülma krevette)

Vorstidel nahk maha tõmmata ja tükeldada suupärasteks tükkideks. Praadida pannil kergelt pruuniks. Valada suurde potti ümber. Lisada tükeldatud seller, sibul ja mais. Hautada läbi. Lisada kuum puljong, kartulid ja tomat. Maitsestada. Kui kartul juba pehme, siis kõige lõpus lisada krevetid. Sügavkülma kartulid on eelkeedetud ja saavad ruttu valmis.

Maisiseemned saab hästi kätte nii, kui suuremasse kaussi asetada tagurpidi sisse väiksem kauss. Maisitõlvik kausipõhjale püsti ja noaga ümber tõlvikusüdamiku seemned lahti lõigata. Kukuvad ilusti suurde kaussi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar